Caută
Close this search box.

Exclusiv Vorbitorincii. Brian Fast Leiser, solistul Fun Lovin’ Criminals: 5 melodii care mi-au schimbat viața

Scris de:
  • Hefe
    Hefe

Fun Lovin’ Criminals vin la Cluj Napoca pe 20 octombrie 2024, iar în București ajung pe 21 octombrie 2024, la Hard Rock Cafe. Este al treilea concert în mai puțin de un an în România. L-am rugat pe Brian Fast Leiser, solistul trupei, să ne spună cinci piese care i-au influențat major cariera.

FUN LOVIN’ CRIMINALS s-au înființat in New York și ne bucură cu muzica lor începând cu anul 1996, atunci când au pus pe piață primul album “Come find yourself”. De atunci și până acum au cucerit lumea cu combinația lor de funk, blues, rock si hip hop cu un evident iz new-yorkez. În toamna acestui an au câștigat în Londra la Boisdale Music awards premiul “Band of the year”.

Solistul trupei, BRIAN ”FAST” LEISER e o legendă în materie de abilități instrumentale – voce, clape, trompetă, bas – și întotdeauna a fost o experiență fascinantă să îl asculți în direct.

FAST ne-a povestit despre piesele care l-au făcut pe el să se îndrăgostească de muzică și l-au determinat să aleagă acest drum în viață.

Iată piesele lui Brian Fast Leiser

BOB MARLEY – GET UP, STAND UP
Bob Marley mi-a făcut cunoștință cu muzica reggae și cu filosofia de a lupta pentru ceea ce crezi, rămânând fidel ție însuți. Integritatea este una dintre cele mai importante virtuți în viață. A pune pe alții înaintea ta este calea spre dreptate.

KRAFTWERK – THE MODEL
Când eram copil, tatăl unui prieten mi-a dat „boombox-ul” său cu o casetă mix pe care o făcuse pentru mine. Această melodie mi-a atras atenția, deoarece restul mixului era rock clasic și soul. Melodia suna atât de unic, iar dragostea mea pentru muzica electronică s-a născut atunci.

PINK FLOYD – ANOTHER BRICK IN THE WALL, PT. 2
O altă melodie revoluționară pe care am auzit-o la radio când eram tânăr. Destul de groovy pentru Pink Floyd, cu versurile strălucite ale lui Roger Waters. Am mers la magazinul de discuri să cumpăr vinilul, dar aveau doar albumul „Wish You Were Here”, așa că l-am cumpărat pe acela. Calmul acelui album și clapele lui Richard Wright m-au pus pe calea de a deveni muzician.

HERB ALPERT – RISE
Învățam să cânt la trompetă la școală, iar profesorul meu mi-a dat o casetă mix de melodii de ascultat. Aceasta includea piese de Maynard Ferguson, Chuck Mangione, Chet Baker și Miles Davis. Majoritatea erau muzicieni de jazz, dar apoi am auzit piesa lui Herb Alpert, Rise. Beat-ul funky de disco-lent, samplat pe piesa ‘Hypnotize’ a lui Notorious BIG, a fost de neuitat și o piesă pe care o pun ca DJ pe vinil de 7” până în ziua de azi.

A TRIBE CALLED QUEST – BUGGIN’ OUT
1991 a fost un an mare pentru Hip Hop-ul din NYC. ATCQ își lansaseră al doilea album, The Low End Theory. Lucram în clubul de noapte Limelight al lui Peter Gatien pe 6th Ave și 20th St. Limelight era pe vremuri o biserică, iar sala Chapel avea nopți de Hip Hop. Melodia are doar un bas uriaș, un beat greu și versuri tari de la Phife Dawg și Q-Tip. Suna atât de bine la volum maxim prin PA. Dacă nu eram într-unul din cluburile de noapte ale lui Gatien, eram la Armata Salvării, cumpărând tot vinilul lor ieftin și căutând sample-uri. The Low End Theory și ‘Paul’s Boutique’ de la Beastie Boys au inspirat puternic producția de bas/tobe a Fun Lovin’Criminals

*foto copertă: Alina Tonigaru ; **foto articol: din colecția artistului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă alte noutăți