Caută
Close this search box.

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România: Încă aștept autostrada București-Brașov

Scris de:
  • Adriana Craciun
    Adriana Craciun

Dezvoltare există peste tot în România, nu numai în Capitală, a spus Kathleen Kavalec, ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, invitată la podcastul Vorbitorincii cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea.

Excelența sa a vorbit depre progresele făcute de Cluj, Iași și Timișoara, dar și de orașe mai mici. „Am fost în Baia Mare și există o fabrică foarte mare americană acolo care face partea de (n.r. componente) pentru avioane Boeing și Airbus. Au 3.000 de muncitori. Este o altă țară acum”, a explicat Kavalec.

Kathleen Kavalec a urmărit progresele făcute de România o perioadă destul de lungă de timp. Ea a ajuns în țara noastră cu doi ani înainte de aderarea la Uniunea Europeană, când România „era o țară în mișcare, ce încerca să se dezvolte și care avea o moștenire venită din Comunism”, povestește ambasadorul SUA.

În perioada 2005 – 2008, când lucra aici ca atașat cultural, își amintește că aștepta cu nerăbdare pasajul subteran Băneasa. „Copiii erau la școală în Pipera și era întotdeauna blocată această zonă. M-am bucurat foarte mult că ne-am întors și exista tunelul. Dar încă aștept autostrada până la Brașov”, a declarat ea.

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA la București.
Kathleen Kavalec. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ambasadorul SUA la București spune că parcursul României poate fi comparat cu cel al Spaniei de acum câteva decenii.

„Îmi aduc aminte cum era în Spania când eram mică. Am locuit acolo, eram clasa a VIII-a, încă trăia Franco. Era dictatură, țara era săracă și nu existau autostrăzi. Îmi aduc aminte când eram în mașină cât de greu era pentru că străzile erau mici. Acum este o altă țară. Trenurile atunci nu erau moderne. Mi se pare că România face ce a făcut Spania atunci. S-a transformat încet, încet”, a răspuns Kathleen Kavalec.

Kathleen Kavalec a lucrat, de-a lungul timpului, în mai multe țări, printre care Ucraina, Rusia, Franța, Bosnia şi Herţegovina și Brazilia.

Citiți și: După 40 de ani, centură la Bârlad. De ce nu m-am bucurat

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă alte noutăți